Hjem      Ina von Barm      Kursus      Inspiration      Sammensætning af Kursus  

 

Anmeldelser      Kontakt

 

 

Gyserslottet i Mørkeskoven.

 

 

Gyserslottet er et læringsstilsmateriale til bogstavindlæring i børnhaveklassen, 1. klasse og specialunderisningen.

 

Gyserslottet tager afsæt i to af elementerne i Dunn og Dunns læringsstilsteori.

 

Historien om bogstavvæsenerne på Gyserslottet er den holistiske tilgang til arbejdet med det faglige mål: at børnene skal lære bogstavernes navn, form og lyd.

 

Hver historie indeholder mange ord med det bogstav som kapitlet introducerer ex i historien om det sure spøgelse: synge, sørgelig, sang, sover, søndag, syv, sytten, snemænd, sørøvere, sabeltigere, suser, skrækkelig, syg, sumpskildpadde, særdeles, smukt, skønt, sjippe, skak, sur, sok m.fl.

 

Kendte ord, men også ord som kan være med til at udvide elevernes ordforråd.

 

For hvert bogstav indeholder lærervejledningenideer til hvordan der kan arbejdes med det andet element i læringsstilsteorien, nemlig de perceptuelle strenge.

 

Her tages højde for at børn lærer forskelligt – at forskellige elever har forskellige foretrukne strenge, når de skal lære noget nyt og svært – d.v.s. nogle lærer bedst ved at se, andre har øret som stærkeste streng. Nogle lærer bedst ved at røre (den taktile streng) og andre er såkaldte gørebørn eller kinæstetikere.

 

Lærerejledningen kommer med bud på både hvordan der kan arbejdes varieret med hvert enkelt bogstav, men også til hvordan der kan arbejdes med flere bogstaver på samme tid.

 

Gyserslottet er udkommet i 2. oplag juni 2008 og indeholder en højtlæsningsbog, en cd hvor historierne er indtalt, en plakat og en lærervejledning.

 

Gyserslottet er udgivet af Adlandia og på deres hjemmeside www.adlandia.dk er det muligt at læse mere om Gyserslottet, downloade gratis materialer, læse kommentarer fra brugere m.m.

 

Læs evt nedenstående artikler:

 

Læringsstile i skolestarten. Skolestart 4, 2005.

Historien om Sørøver Svend. Skolestart 3, 2006

Læringsstile og stor/lillebog. Skolestart 4, 2008

 

 

 

 

Den glade gnasker

 

Er du modig og sej

Skal du komme med mig

Jeg har noget jeg gerne

vil vise dig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ina von Barm

Lærer, forfatter og konsulent